Echte mannen komen uit Friesland

Verslag Thor Run Zwolle – 30 juni 2019

Om half zeven de wekker op een vrije zondag, dat moet dan wel voor een heel goed doel zijn. Dat is het, want vandaag doe ik samen met survivalrunmaatje Anneke mee aan de Thor Run in Zwolle!

Eenmaal aangekomen zijn we gelijk onder de indruk van het trainingsterrein, wat een hindernissen hebben ze hier! En een pluspunt bij het halen van de shirts, we kunnen kiezen welke maat we willen. Het is erg warm, we maken ons shirt gelijk even nat voordat we richting het startvak gaan. In het startvak moeten we alvast een boomstammetje pakken omdat het eerste onderdeel zagen is. We lopen als koppel en mogen samen één stam zagen. Best handig als iemand de stam gewoon goed kan vasthouden en de ander zaagt. We zijn als laatste van onze startgroep klaar en ik heb helaas nogal scheef gezaagd waardoor er grof geweld nodig is om het schijfje in de ton te krijgen.

Nu al verkeerd?

We kunnen beginnen. En het begint goed hier in Zwolle zeg, gelijk aan de bak met veel pittige hindernissen kort op elkaar! Als snel komen we op een punt waar we al eerder zijn geweest, zijn we serieus nu al verkeerd gelopen? Na een korte discussie met een vrijwilliger zien we het, hier waren we net toch niet…het lijkt hier allemaal op elkaar :).

De eerste 12 hindernissen op het terrein, de hindernissen daarna zijn gelukkig niet al te lastig en we rennen tussendoor ook wat meer. Dat is welkom. We komen bij 4 swingovers die ons niet al te moeilijk lijken. Maar, we moeten per swingover ook over een balk erboven, waar alleen een dun touwtje aanhangt. Niet fijn voor team hoogtevrees! Anneke heeft haar bandje al niet meer en ziet het niet zitten, ik klim er nog in om te kijken of het bovenin meevalt… Ik heb het idee dat ik me nergens aan kan vasthouden en ben te bang dat ik er uit val. En dit moet dan vier keer…dat zie ik ook echt niet zitten en lever mijn bandje in.

Onze hobby

Balen, eigenlijk vinden we dat het niet nodig is ons bandje in te leveren, die mentale kracht moeten we echt nog wat beter trainen! Maar we lopen voor de lol, dit is onze hobby. Leuke sfeer onderweg, gezellige vrijwilligers, we hebben geen haast, het is prachtig weer en lopen dus lekker relaxed.

Veel afwisseling in de hindernissen, geen wachtrijen en gelukkig regelmatig water. 51 hindernissen is wel veel zeg! We verzamelen flink wat blauwe plekken bij de dubbele catcrawl, springen op een sup board om water over te steken en klimmen regelmatig via een net of touw een brug op. We halen eigenlijk alles wel. Dan moeten we ook van een hele hoge brug (ruim 5m) afspringen. Anneke springt zowaar (held!), als ik wil gaan wordt het opeens druk en ik ga mooi niet.

Echte mannen komen uit…

Net als we een muur over willen gaan haalt een grote, stoere Fries ons in en gaat voor Anneke op z’n knieën. “Hé dat kan ik ook zelf” zegt Anneke, maar daar wil onze Fries niets van weten en Anneke klimt via zijn been over de muur. Een gezellige groep met nog meer grote, stoere friezen om bij in de buurt te lopen en Anneke’s held Herman helpt ons even later ook nog bij een pallet swingover. Echte mannen komen dus uit Friesland weten we nu!

Na 2,5 uur komen we weer terug op het trainingsterrein van Thor voor nog een paar ‘straatjes’. We zijn blij dat we de laatste tijd veel 4 meter swingovers geoefend hebben (die eerdergenoemde mentale kracht trainen we echt wel), want we moeten nog een paar hoge balken over. En we verrassen onszelf, we zien dat gewoon helemaal zitten. Of komt het doordat Anneke een goede indruk op Herman de Fries wil maken?

De bel gehaald, een leuke run gehad en lekker gelopen. Wij zijn hier volgend jaar weer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s