Over mij

Een leukere versie van mezelf, dat levert lekker veel sporten mij op. De belangrijkste drijfveer voor mij om (veel) te sporten is de energie die het oplevert. Met sport als vast onderdeel in je weekprogramma sta je positiever in het leven, je kunt veel meer hebben en je voelt je beter. Gezond eten is voor mij ook veel makkelijker als ik veel sport, dat gaat dan bijna vanzelf 😉. Op deze site neem ik jullie mee in al mijn sportieve belevenissen. Ik deel onder andere leuke loopjes, tips over looptechniek en voeding en ik laat jullie weten hoe al mijn hardloop-, survivalrun en andere sportieve avonturen zijn gegaan. 

eerste loopje

Ongeveer 12 jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen. In de sportschool ontdekte ik de loopband en daar begon ik met het opbouwen van de kilometers. Ik schreef me in voor mijn eerste loopje (Rondje Nederland, 10k) en daarna durfde ik de loopband in te wisselen voor ‘echt’ asfalt. Even wennen, maar wel lekker buiten! De kilometers werden meer en ik liep regelmatig loopjes met mijn zusje, schoonvader en zwager: heel leuk om deze hobby te delen en samen naar bekende – en minder bekende – plaatsen af te reizen om te lopen. Twee zwangerschappen tussendoor maakten dat ik ervaring opdeed met alternatieve trainingsvormen en weer vanaf 0 beginnen met opbouwen. Ook de nodige blessures gooiden (laat ik dat maar in de verleden tijd houden) af en toe roet in het eten, maar ook daar leer je stiekem veel van…!

Trailrunning

Een aantal jaar geleden liep ik mijn eerste trailrun. Buiten dat het lopen op zachte ondergrond blessure-technisch veel beter bij mij past, werd ik ook blij verrast door de andere verschillen: relaxte sfeer, niemand stresst om een bepaalde tijd te halen, iedereen is aan het genieten! Eén keer per jaar knallen op een 10k vind ik nog wel heel lekker om te doen, maar verder zijn het dus nu vooral de trailruns waar ik aan meedoe.

een nieuwe liefde

En dan nog een andere nieuwe liefde: de obstacle- en survivalruns. In 2017 deed ik met een groep collega’s mee met een Strong Viking run. Ik dacht zeker te weten dat het niets voor mij was, maar voor de grap wilde ik dit toch wel eens meemaken. Tot mijn eigen verbazing vond ik het binnen 5 minuten al het gaafste wat ik ooit gedaan had ;). Ik bakte er alleen niks van natuurlijk, maar ik bedacht me wel dat het vast nog leuker zou zijn als je hier voor zou kunnen trainen. Gelukkig bleek er een trainingsclub bij mij om de hoek, dus daar train ik sinds die tijd. En inderdaad, hoe meer je leert en traint, hoe leuker het wordt :).

Wil je nog meer van me weten? Laat dan gerust een berichtje achter: